torsdag 7 februari 2013

Sambo

Hej igen mina trogna läsare! dvs min vackra familj! 

Ja, nu är Tentorna avklarade. fioo skönt att det är över. Jag kände att ni tänkte på mig och det hjälper! Tack för alla positiva tankar :)


Jag har fått in det preliminära resultatet från Mikroteorin. Och där står det VG i hela kursen Det är det högsta man kan få på universitetet, MVG finns inte.  Ja tack för den! 40 rätt utav 50 på tentan. Det känns mer än skönt!

Nu väntar vi bara med spänning hur det gick på Marknadsföringen.


Jag har börjat två nya kursen nu: Tillämpad mikroteori  och Makroteori. Dom går rätt så bra. Boken i Tillämpad mikroteori är ett ihopplock av flera olika böcker och sen iopssatt till en bok. Det betyder alltså att det inte finns något register i den där bak och den är också på engelska.

Jag tycker själv att jag är ganska duktig på engelska. Jag har läst många böcker på engelska och det har gått hur bra som helst, glömde till och med bort vilka böcker jag har läst på engelska och vilka som var på svenska. Men skillnaden mellan att läsa en spännande Fantasy-bok på engelska, och en kurslitteratur-bok som handlar om Tillämpad Mikroteori  på engelska, är enorm! Detta har resulterat i att det inte har gått sådär superbra på mina Duggor ett litet miniprov man gör över nätet som handlar om kapitlena man sedan ska gå igenom på föreläsningarna, typ som ett litet läxförhör. Jag har misslyckats med båda två. Båda gångerna med en enda ynka poäng ifrån godkänt.  Det svider mer att ligga precis på gränsen till godkänt än att misslyckats totalt
Men ingen fara på taket! Det är bara små Duggor. Dom är till och med frivillga.


Nu ska vi prata om något mycket roligare! Min Sambo! Ja, jag är sambo nu. Med Johan. Min lilla mysfluffepuffenutt! Vi bor här i studentlägenheten på 37 rymliga kvadrat.
Han kom upp hit för ca en vecka sen och tog med sig det nödvändigaste:
Sängen. Innan delade vi på min 90 säng och då var den ständigt återkommande repliken "ursäkta älskling, kan du vika in axlarna så att jag också får plats?" standard från min sida.
Grytan. Jag är fortfarande student, har fortfarande ont om pengar och vi båda behöver matlådor. Pax för att göra jättegrytor med mat!
Städattiraljer. Ohoj här ska det städas!
Kaffebryggaren. Så att min pappa slipper ringa och oroa sig över att jag kanske har dött i någon hemsk jag-är-sjuk-för-att-jag-inte-drack-riktigt-kaffe-utan-istället-drack-något-hittepå-substitut-till-kaffe-i-form-utav-snuskaffe sjukdom!

Sen tog han med sig det vanliga, typ kläder och så till sig själv. Det är bra trångt här i den lilla lägenheten.  men det viktigaste är bara att han är här med mig.

Det går bra på hans jobb också. Han sitter just nu helt själv på sitt kontor och fiffilurar och har sig. Men han har redan börjat fixa sig lite kontakter och snart flyttar även en montör upp till Piteå från Södertälje helt på eget bevåg. Det är bra! Jag har varit lite orolig över hur min mys skulle ha det här uppe helt själv, att han är helt ensam. Men det verkar ju lösa sig fint! Johans kontor ligger bara över vägen till universitetet, vi har redan hunnit äta lunch tillsammans :)


På torsdag ska vi har vårat första möte med en bank. Bara kolla läget om det ens är möjligt att kanske köpa sig en bostad här uppe. Sen får vi se. Vi hade tänkt att prata med alla banker som har ett kontor här i Luleå.



På fredag är det fest här i 37an. Vi har bjudit in våra vänner på en liten förfest. Sen så ska vi iväg till STUK  student nattklubben på skolan där dom har en drink kväll med 50-tals tema. keep´em coming, sailor.  Det ska bli kul. Måste bara försöka hitta något 50-talsaktigt att ha på mig. låt kreativiteten flöda!



Tack för era fina kommentarer. Det är jättekul att läsa.


Nu ska jag göra mig klar och snart gå till en dubbelföreläsning. Karm på er!