söndag 9 september 2012

VKM-bilder och veckan som gått.

Lite bilder från VKM

 Elin, Anton, Robin och Fia

 Niclas som jag tycker ät ganska lik Jesper Frick, Elin och jag har glömt vad han i blått heter, vi umgås inte så mycket.
 Jag och Robin


 Anton och Fia fin min där
Sådär ja! lite bilder från Välkomstmiddagen. Det där är då min klick som jag umgås med occ sen lite roligheter som hände på scenen. Det var väldigt trevligt.


Den här veckan har jag börjat skolan på riktigt och haft föreläsningar och hela kittet. Som en äkta student Det är ju föreläsningar och inte lektioner
Man kan väl lugnt säga att jag fick något av en skolchock! En fullt ut skolchock, komplett med total-ångest, gråtandes i telefonen med mamma, misär, hemlängtan och mer gråtandes med mamma. 

Jo men det är ju såhär vet ni att den ena kursen kallad inledande extern redovisning är superduper svår, jätteomfattande och rent utsagt skittrist! Boken som vi läser till den här kursen heter principbaserad redovisning och är väldigt opedagogisk och värdelös milt sagt. 

Sen hjälper det inte direkt att det första alla studenter, rektorn, och lärare säger är något i stil med; Universitetsstudier är jättesvårt, ni måste ha väldigt mycket diciplin, 20% av alla studenter hoppar av för att det är så svårt, alla av er kommer inte klara det här, alla har inte vad som krävs, ni förväntas lära er allt själva och stå för ert eget lärande, ni förväntas lägga ner 20 timmar i veckan på den här kursen och 40 timmar på den här. 
Min nervösa lilla själ hade redan börjat skaka av förskräckelse inför allt detta svåra och jobbiga som jag aldrig varit med om tidigare, långt innan första föreläsningen ens hade ägt rum. Och när vi då börjar med inledande extern redovisning, ja då bröt den lilla förskräckta själen ihop. Den sprack till ungefär en miljon små förskräckta själsbitar som alla sprang runt i panik åt olika håll. Det var väldigt jobbigt
Men jag har lugnat ner mig lite nu. Det får bli som det blir. Det är bara att ta sig igenom den här skitkursen och sen aldrig mer se tillbaka på det för seriöst, vem fasen vill hålla på med bokföring egentligen?! Inte jag i alla fall. 

Så, men den andra kursen vi precis har påbörjat nu i fredags verkar väldigt intressant. Den heter Ledning och organisation av affärsverksamhet. Boken som vi läser till den som dessutom är i bekväm storlek och inte lika stor, tung och klumpig som principbaserad redovisning. heter Integrerad organisationslära och den är väldigt enkel att förstå, har bra poänger och är bra skriven. Perfekt!
Kursen handlar om organisationer, framförallt företag och hur dom leds och är uppbyggda. 
Vi har fått en gruppuppgift i den kursen som går ut på att vi ska hjälpa Ishotellet i Jukkasjärvi att driva sitt företag ett steg längre. Håller just nu på att göra lite efterforskningar på hotellets hemsida. 


Jag vill också passa på att säga att jag kommer hem en liten snabbis nu på torsdag kväll för att sedan flyga tillbaka måndag morgon. Jag ska göra mitt bästa men jag kanske inte hinner hälsa på er alla. Men det är ingen fara, jag kommer ju hem fler gånger.

Kram på er!