fredag 9 oktober 2009

Boendes i Aurora

Ja, nu har jag varit har i tva och en halv dagar. Jag tar det fran borjan.

Onsdag Jag gar upp valdigt tidigt pa morgonen och aker till flygplatsen med pappa och farmor. Min mamma och jag och tillochmed min mormor hade kollat vad det var for regler som gallde nar de kommer till bagaget pa UnitedAirlines som jag skulle aka med. Pa deras hemsida stod det att man fick checka in en vaska som max fick vaga 23 kg och sedan ha tva handbagarge. en vaska som max fick vara ett speciellt matt plus tex en dator eller handvaska. det stod ingenstans pa hela sidan vad den vaskan max fick vaga. Ingenting av det stamde... man fick checka in tva vaskor gratis och handbagaget fick max vaga 8 kg. Sa, ett litet tips nu: lita inte pa internet sidor, ring sitallet till flygplatsen och fraga. lagg pa telefonen. och ring en gang till for sakerhetsskull.

Nu sitter jag alltsa och vantar pa mitt forsta flyg till Amsterdam. Jag har just atit en latt frukost bestaende av en liten smorgas, en kaffe och en ramlosa for 103 svenska riksdaler. jag sitter dar och har absolut imngenting att gora. Min mamma hade da kvallen innan visat mig att hon kopt en massa roliga och spannande skvallerblaskor at mig sa att jag skulle ha nanting att bladdra i. Det har hjalper mig ingenting, for jag har olyckligtvis glomt bort dom tidningrana i min lilla vaska som vagde for mycket som jag var tvungen att checka in. typiskt
Istallet sa roar jag mig med att tjuvkika lite diskret pa alla andra manniskor som har borjat sammlas rnt om mig. Efter inte alls sa lang stund inser jag att jag ar den enda manniskan under 35 som inte ar en kostymnisse eller har blanka skor. jag kande mig valdigt ung och hipp i mina rosa skor och inte lasandes ekonomidelen i tidningen.
Flyget till amsterdam gick bra, sa aven bytet av plan som skedde dar.
Flyget fran Amsterdam till Chicago tog lite mer an 9 timmar. Valdigt trakigt och valdigt trottsamt. Men sa, tillslut, landar planet i chicago. Antligen framme. Men nehe da! pa flygplatsen var det arga manniskor i kostym som trodde att jag skulle forstora hela deras ekonomi och valfard!
Dom arga manniskorna i kostym holl mig kvar i tva timmar... Men hej! jag ar glad over att dom inte skicka hem mig!
Nar jag antligen kom ut darifran mottes jag av en inte sa forvanad Jeff.
Jeff They were giving you a hard time?
Jag Jupp...

Jeff visar mig huset och mitt rum. Det ar jatte fint! en queen-size bed som Jeff sa och en walk in garderob! WOW.

Torsdag Det har var en effektiv dag! Jag fick folja med Jeff nar han jobbade. Vi akte in till en stad som heter Cicero. Dar fick jag traffa en massa olika manniskor som Jeff jobbar med. Folk tittade valdigt underligt pa mig innan Jeff forklara vem jag var. Reaktionerna var alltid samma; ooooh, from Sweden? She speaks english? ooooh, thats good. Is everyone blonde in Sweden? no? well on TV they are... bla bla bla osv osv. Den dagen skakade jag hand med valdigt manga viktiga manniskor, bla Ciceros borgmastare. Han satt pa sitt konto och tittade pa Jerry Springer nar vi kom in. Han sa att han inte skulle narvara i firandet av Columbus day som var i stadsbyggnaden brevid.
Dagen innan hade jag pratat lite med Jeff om columbus day och tillagt lite snoffsigt att: Halla! Vikingarna hittade faktiskt Amerika laaangt innan den dar Columbus gjorde det!

Inne i stadsbyggnaden pratade an trist gammal gubbe lange och val om hur fantastiskt USA var och om att Larry Ciceros borgmastare tyvarr inte kunde narvara for att han satt pa ett mote om ekonomi. Det har tyckte jag var valdigt lustigt da jag sjalv visste att han inte alls satt pa nagot mote utan tittade pa TV i sitt kontor.
Sedan sa skulle alla dom sma fina barnen som satt dar fa racka upp handen och saga lite fakta om Columbus sa skulle dom fa en flagga. Jeff och jag borjade ga darifran nar Jeff sager at mig att jag borde racka upp handen och tillagga att det var Vikingarna som upptackte USA och inte Columbus. Hahah, snacka om att det nog skulle ha blivit dalig stammning dar da.

Pa kvallen sa traffade jag Sallie Jeffs flickvan och hennes Dotter Eloise son ar sex ar gammal. Vi alla akte ut och at middag pa en texmex restaurange. Sallie ar jatte snall och jatte mysig. Det ar Jeff ocksa. Alla ar sa snalla har.

Idag, Fredag Jag vaknade ganmska tidigt ch gick upp och at agg med kaviar Tack for den overraskningen mamma till frukost och tittade sedan lite pa TV tills Jeff kom tillbaka. Jag har nu ocksa packat upp mina vaskor. Kanns riktigt hemtrevligt har nu. Jeff och Jag akte ivag och skaffade mig ett bankkonto har i USA ocksa. om det ar sa att jag blir pank sa hor jag av mig mamma och pappa haha nej nej, skamt asido.

Jeffs mamma kommer imorgon. Ska bli trevligt att traffa henne ocksa.

Pussar och kramar fran USA-bruttan!

måndag 5 oktober 2009

jaja, jag bloggar!

Hej!

Den här bloggen var som sagt var en skoluppgift i början. Men nu har arbetet påbörjats med att så fint renovera om den till en blogg som handlar om min resa i USA istället.

Jag kan inte lova att jag kommer blogga direkt mycket då min uppfattning om bloggar är ungefär; att man orkar!? och vem fan bryr sig?!
Men vem vet? Det kanske bor en liten blogg-drottning á la blondinbella även i mig?

Jag reser tidigt på onsdag och jag är ganska nervös. Inte minst för att flyga, väldigt rädd för att flyga är jag...