onsdag 2 december 2009

Två vänner och Chicago

Hej

Jag har haft det jatte roligt under den har thanksgivingveckan medans Jeff och familj var i Florida Dom hade det bra dom ocksa, ca 28C och en massa god mat och poolbadning. Robert kom hit i tisdags. Men jag tror nog att det ar bast att jag tar vad som hande dag for dag. :)

Tisdag Japp, Jeff och dom akte pa mandagen sa jag vaknade upp ensam och hade som myror i hela kroppen. Jag ville ju inte vara kvar ensam hemma i Aurora langre! Jag ville ju till Chicago och aventyra! Men jag fick halla mig. Roberts plan skulle inte landa for ens klockan fyra pa eftermiddagen. Jag hade planerat att ta bussen klockan 15.30 till taget sa att jag var inne nagon gang vid 17:30.
Sa jag fick helt enkelt bota mina myror med att ga ut och jogga, stada, springa upp och ner for trappen. Ja ni vet sant dar som man gor nar man bara vill komma ivag och man onskar att tiden ska ga liiiiiite fortare
Tillslut var det dags. Sa jag tog mina grejer och begav mig av! Ja mot nya aventyr! ah juste, glomde jag att namna att vadret var totalt jatte daligt. Det var jatte daligt. Regn som liksom slog emot nastan nedifran rakt in i ansiktet med starka vindar.
Jaja. jag lyckades tillslut hitta Hostlet som vi skulle bo pa. Det lag inne i Greektown. Schyrrebyrre. Lite OOOPPAAAA pa det surru. och dar sa vanta jag pa att Robert skulle anlanda. Vilket han gjorde efter ca 45 minuter.
Vi bestamde oss for att ga ut och ata. Sa ut gick vi! Har ar ett bra tillfalle att paminna er om sporegnet som fortfarande slog ner. Vi hittade en italiensk restaurange dar vi at. Sen var den dagen slut och vi gick och la oss. Totalt nerdrankta fran topp till ta. Det var mer an en gang man gick i en vattenpol som visade sig vara lite djupare an vad man forst befarat.

OnsdagUpp och hoppa!! Vi gick ner och at frukost pa hostlet. Vardet var fortfarande ganska daligt men det regnade inte exakt lika mycket.
Den har dagen bestamde vi oss for att bara kolla in staden. Vi gick hela dagen och gjorde Downtown och Magnificent Mile. Bara kolla runt. Robert som fick sadana dara shopping-krav som jag fick ocksa fick nar jag gick runt i downtown sjalv hittade prylar som han ville kopa pa fredagen.
Nar vi hade atit lunch pa en kinesisk restaurange sa borjade vi ta oss tillbaka till ett museum med fotografier. Contemporary art of photagrophy
Efter det var det dags for det som ni alla har undrat over. Juste, Chokladturen! Vi mottes ett helt gang i en pralinbutik dar turen startade. Varan guide, Valeri, som startade chokladturena for tre ar sedan, var helt otrolig! En fantastiskt trevlig, rolig och passionerad manniska :). Va at praliner och fruktkaka och youghurtglass pa det stallet. Efter det gick vi vidare till en Italiensk Gourme-shop dom hade allt fran kott till pasta till viner. Dar hade en valdigt fiffig italiensk kock kommit pa att man kan blanda tex vit choklad med torkade oliver, eller olivolja med mjolkchoklad och en krydda. Det var annorlunda, spannade och jate gott. Efter det gick vi till en glass bar dar dom bara salde farsk hemmagjord glass. Dar at vi vit chokladglass med hallon i och drack deras varma choklad. Vidare bar det sedan till ett konstgalleri/fik som vunnit priser for deras fantastiska cupcakes muffin med glasyr for er som inte visste det. Nar det var avklarat sa var det bara ett stalle kvar. En vinaffar. Dar hade kvinnan som agde affaren kommit fram till att vissa viner var valdigt goda med en viss typ av choklad. Sa det hela avslutades med att man stod dar, drack lite gott vin och at choklad.
Det var sa bra!
Oh juste, vi at ingen middag. Med tanke pa att jag var helt proppmatt redan innan glassen. :D

Torsdag Thanksgiving! Det messta var faktiskt stangt pa denna roda dag. Vi kande att det har var en perfekt dag for att aka upp i WillisTower Searstower har blivit uppkopt av en engelsman och bytt namn. Det var helt otroligt! Hissen gick jatte fort. Man fick liksom lock for orenen, sa som man far nar man flyger. Sen stod vi dar uppe. ca 400 meter upp Utsikten var slaende. vadret var lite mulet, men dom sa at dagens sikt var ca 5 mile. Hur mycket ar det?typ en svensk mil eller? Att vara sa hogt upp kandes overkligt. Som om att man nastan inte var hogt upp alls langre.. Konstigt.. Men det mina vanner forandrades ganska drastiskt nar vi skulle ga ut pa dom nybyggda glasbalkongerna. Alltsa, balkonger gjorda av glas! Jag kande hur hjartat borjade pumpa och adrenalinet rusa nar jag stod dar, tittade ut och skulle kliva ut pa balkongen. Jag och robert klev ut nastan samtidigt. Man stod sa stilla som man bara kunde och tittade rakt ner. Hjartat pumpade och man visste inte riktigt vad man skulle ta sig till dar ute pa glasbalkongen. Det var sa haftigt! Jag kande mig sa levande!
Det var da Robert sa det mest kloackrena man kan saga nar man star 400 meter upp i luften och tittar ner pa ens egna fotter och marken langt dar nere. Han sa det som alla kande, men inte riktigt kunde beskriva. Han sa: Det har kanns onaturligt.
Efter adrenalinkicken fran Willistower fullkomligen sprang vi bort till MilleniumPark och den stora Blobben!. Tog manga valdigt fina kort dar.
Vi hade kollat i en tidning dagen innan pa restauranger som hade en thnaksgiving maltid pa menyn. Vi hade bestamt oss for att ga till en restaurange som hette Carmines och bokat bord. Nar vi val kommer dit sa visar det sig att thanksgivingmaten var slut.... amhe! Ja lite besviken blev man, men vi var ju anda dar och det var ingen ide att borja leta efter en annan retsaurange. Men det besvikelsekanslan forsvann blixtsnabbt efter en liten blick pa menyn och var ett minne blott efter forsta tuggan.
Till forratt at vi fyllda championer. Jag tog jatte rakor i citronsas med broccoli till huvudratt mina smaklokar dansade riverdance av nojdhet, Medans Robert tog nan kalvratt med pasta. Jag antar att han ocksa var nojd for han sa nagot i stil med Hallelulja och gjorde manga MmmMMmmMM ljud. Nar vi satt dar och at sa bestallde vara grannar in en efteratt som sag ut som gudarnas egen ratt gjord av fluffiga moln. Jag kunde inte halla mig.
Jag Robert! Rooooobeeeert! psst
Robert som var fullt upptagen med att njuta av sin mat horde mig inte riktigt forst.
Jag Robert?!
Robert Va? ja, vada?
Jag Kolla!
Robert Va? Vart?
Robert tittar runt och ser forrvirrad ut. Jag pekar lite diskret pa deras efterratt. Och tillslut far han syn pa den.
Robert AAAH! Jag vill haaaaa deeeeeeen!!!
Ja vi bestallde sjalvklart in den nar vi var redo for efterratt. Det visasde sig vara en tiramisu. Och MmmmMMMmmmmMMM Den var GOOOOOD!

Fredag Fredagen handlade om shopping mest for Roberts del faktiskt och Blues. Yeah baby
Robert spenderade hutlost mycket pengar pa en jacka, en klocka, ett par jeans, x antal T-shirtar, en mossa och jag vet inte vad. Nojd var han i alla fall och det ar huvudsaken. Jag sjalv som inte hade riktigt lika generos ekonmi nojde mig med en jatte fin kjol och en valdigt behovlig planbok.
Nu kommer Bluesen in i bilden. Chicago ar ju lite kant for att vara en blues-stad. Vi at lunch pa en krog som hette Buddy Guys Legends Shysst stammning med en riktig blues snubbe som spelade pa en scen. Bade Robert och jag var totalt salda. Vi maste gora om det till middagen. Vi bokade bord pa House of Blues Till samma kvall. Cool stamning, shysst musik, god mat = en perfekt kvall! Efter maten gick vi pa bio och sag The Blind Side Med Sandra Bullock. Den var as bra. En riktig feel-goood film. Jag rekomenderar den verkligen!

Lordag Vi akte till Bucktown och at lunch pa ett jatte shysst lite alternativt stalle som hette EarWax Cafe Undra vad dom tankte nar dom kom pa det namnet? Kanske en tillfallig sinnesforvirring som raka halla i sig tills det var for sent?
Efter det akte vi in till Oldtown och fikade. Mysigt omrade.
Sen pa kvallen akte vi till Aurora, at mat, tittade pa film och bara tog det lugn.

Sondagen Vi akte tillbaka in till Chicago och at lunch och drack en kaffe. Sen sa vi hejda. Han akte till flygplatsen och jag akte hem till Aurora igen.

Jag hade en jatte kul vecka! Det var kul att fa vara med en van igen! :D


Jag tankte val att jag skulle lagga upp lite bilder fran den har veckan ocksa.













Tack for den har gangen