torsdag 29 oktober 2009

Carbondale

Forst och framst vill jag bara saga att det ar jatte roligt att lasa alla era komentarer. Jag svarar inte pa dom utav flera anledningar. Men ni ska veta att det ar jatte kul att lasa det ni skriver.

Igar kom jag hem fran staden Carbondale som ligger ca fem-sex timmar harifran med bil. Jag akte dit med Judith (Jeffs mamma) Och halsade pa Christiani och hennes son Max. Vi stannade dar i sex natter.

Christiani jobbar och pluggar valdigt mycket sa vi var dar for att gora det lite lattare for henne genom att hjalpa till med Max och att laga mat och liknanade.

val dar sa hittade vi pa valdigt mycket. Judith och jag var och shoppade och drack starbucks kaffe och sadar.

Forsta dagen var det inte sa vacker vader. och efter det att vi hade lamnat av Max i skolan sa akte vi till en Galleria. Dar mina vanner sa traffade jag dom sa kallade Mall Walkers Det ar alltsa aldre manniskor som tidigt pa morgonen aker in till galleriorna innan affarerna oppnat, sen sa gar dom. Dom promenerar runt om i gallerian och far pa sa vis sin traning. nar dom sen har gatt klart och affarerna oppnar en timmma senare sa sammlas allihoppa och dricker kaffe. Ett ganska lustigt fenomen som jag nu har fatt uppleva. Mall walkers


Har ar en bild over Carbondale

Senare den dagen sa rakade jag ut for mina varsta fiende...Migran Migran, detta satans sjukdom som jag inte ens onskar min varsta fiende.
For er lyckliga manniskor som tanker Oh, migran. Det har jag aldrig haft. Men hur farligt kan det vara? lite huvudvark liksom...
for er ska jag nu forklara vad en migranattack ar for mig.
Det borjar med huvudvark, det ar inte sa mycket i borjan. Men huvudvarken vaxer, tillslut kanns det som om att det sitter en rem runt huvudet over pannan som nagon har spannt at, sammtidigt kanns det som om nagon liten argsint gubbe sitter och trycker sma nalar bakom ogonen pa en. Men det ar bara huvudet mina vanner, vi ska inte glomma bort att jag blir extremt illamaende. varje steg man tar kanns det som man ska krakas och jag blir valdigt kanslig mot lukter av alla slag.
sa det hande alltsa mig nar vi var ute och handlade matvaror. tillslut var jag tvungen att saga till Judith att det har gar inte langre. nar vi kom tillbaka var det bara att springa in i Max rum, dra ner alla persienner och lagga mig under tacket.

Pa lordagen akte vi till grannstaden till ett stalle som hette skate land. Det var jatte roligt. Dar akte Max och jag rullskridskor, fast Max ramla mer an han akte. haha jag var nara pa att ramla manga ganger, men varje gang sa gjorde jag den gammla hederliga vaderkvarnen menandes att jag flaxar frenetiskt med armarna som en vaderkvarn tills jag aterfar balansen samtidigt som jag skriker for mig sjalv sa att alla andra oskyldiga manniskor dar inne tittar konstigt pa mig.

dom snygga rullskridskorna pa den valdigt retro mattan som tackte hela golvet

I Carbondale sag jag en tvattbjorn for forsta gangen i mitt liv. Den klattarde upp i ett trad ca 3 meter ifran mig. Hjalp! vilken konstig hund som klattrar i trad! var min forsta tanke. Sen jag la marke till den randiga svansen och forstod att det kanske inte alls var nagon hund utan en tvattbjorn.
Han tittade valdigt snoffsigt pa mig, klattrade hogre upp i tradet och satte sig dar. Jag kande att han inte alls tyckte om att jag tittade pa honom sa jag sa godnatt till tvattbjornen pa engelska saklart sa att han skulle forsta mig och gick sedan in och la mig for att sova.

Pa tal om sova. Jag har inte sovit direkt bra dom har dagarna nar jag har varit i Carbondale. Jag har fatt sova i Max sang. Nu ar det sahar att i Aurora sa har jag en sang som ar Qeen-Size och ar valdigt bortskamd med det. Jag har vant mig med att ligga utsprtitt over hela sangen och bara gosa in mig i lakan, tecken och kuddar. Max sang daremot ar pytte ytte mini liten. Det var nastan sa att mina tar var utanfor sangen nar jag lag pa rygg. Aja det finns inte sa mycket man kan gora at den saken, men man kan ju saga att jag hade lite svart att slappna av i den sangen. pssst sang, borde snarare kallas liten-sovplats-for-valdigt-sma-manniskor :p


Nar vi var dar sa forsokte jag ta lite bilder med min baby alltsa min kamera, Nikon D60 Jag fick till nagra som jag tycker ganska fina bilder. Jag ar valdigt inspirerad till att ta bade bilder, teckna och mala. Jag ska be Jeff ta mig till nagonstans dar man kan kopa dukar sa att jag kan mala. ^^



larv



Max nar vi var i parken




jaha, det var nog allt for den har gangen. Sjalvklart hande det mer i Carbondale, men det kan vi ta en annan gang.

Stora kramar fran andra sidan jorden