lördag 21 november 2009

Provresultat

HEEEJ allihopa!

Ja ni. Nu har mina provresultat fran TOEFL-testet kommit. Usch jag maste bara beratta om hur fruktansvart nervos jag har varit infor det dar nedrans resultatet.
Vad hander om jag inte klarar det? Maste ag ta ett nytt? Men det skulle ju inte funka, jag gjorde ju mitt basta. Maste jag aka hem i Januari? Sa for mina tankar fram och tillbaka och jag made rikigt daligt over det har ett tag.

Nar den otacka klumpen i magen blev alldeles for pataglig sa ringde jag ett samtal till Enhorna. Jag pratade med bade pappa och Marina och dom bada sa vissa saker till mig som gav mig lite mera klarhet och ro.

Det har ar det jag har kommit fram till: Att om jag nu skulle fa daliga resultat, eller inte kommer in pa en skola, eller inte far ett visum, eller helt enkelt bara langtar hem. Sa ar det inte ett misslyckande Att forsta det var en otrolig lattnad. Hur framtiden an blir sa kommer jag ju anda ha bott i USA i tre manader. Och det ar ingenting att fnysa at. Tre manader ar tre manader.
Sa vad som an hander jag har jag inte misslyckats utan jag har redan vunnit
Jag ville bara att ni ocksa skulle veta det. Det ar ju ingen ide att jag tycker att jag har vunnit om alla andra ser det som ett nederlag. Vilket ni forhoppningsvis inte gor. Men om ni gor det. Sag det for guds skull inte till mig i sadan fall

Okej, okej, mitt resultat. Jag var som sagt var valdigt nervos infor resultatet och var tvungen att springa runt nagra varv i huset och upp och ner for trappan for att gora av med nervos energi innan jag kunde oppna mejlet och fa veta hur det gick.
Maxpoang var 120, Jag fick 93
Det ar ett ganska bra resultat. Jeff tror absolut att det racker for att komma in i en skola som heter Morton College som vi tittar lite pa just nu. Men ingenting ar bestamt eller sagt annu! Pa omraderna Lasa och Lyssna fick jag resultatet High Vilket ar bra! Pa omradet Prata som var uppdelat i tre sektioner fick jag Good, Fair, Fair. Och pa det sista omradet Skriva som var uppdelat i tva sektioner fick jag Good, Fair.
Men till mitt forsvar sa vet jag att jag faktiskt ar duktig pa att prata engelska! Jag tycker inte riktigt att prata in i en mikrofon stirrandes in i en tom skarm med en klocka som tickar ner ar jamforbart med en riktigt konversation mellan tva manniskor.


Lite annat som hander har ar att jag Jojo och Hevin har med jamna mellanrum s.k. Skype-dejtar. Det ar jatte kul. Hevin aker vanligtvis hem till Jojo och sen sa skypar vi med varandra. ^^ Vi ska ha en sadan skype-dejt imorgon. Ska bli sa mysigt, det var langesen jag pratade med dom nu. Skype, Skype, Baby

Sahar ser det ut nar vi skypar


Var ju bara tvungen att lagga in tva bilder och visa er alla hur mina tva sma powerpuffar ser ut :p


For att prata om nagot helt annat. For att slass mot det faktum att har i USA sa har man smor pa allt och att det finns karamelliserade popcorn som faktiskt var jatte gott i en mindre mangd Sa har jag varit duktig och joggat nastan varje dag. Jag hoppade over tre dagar nar det regnade och var riktigt ruggigt. Jag kanner mig frach, stark och nyttig, Yeh!!
Min vanliga runda tar val ca 30 minuter att jogga. Ibland bygger jag pa den och joggar i kanske 45 minuter istallet. Lite lagom sadar.
Mmm forestall er nu att na ni kanner ett sotsug som inte ar av denna varld. Ni tar pa er joggingskorna och gar ut och joggar istallet for att falla for sotsuget. Sotsuget ar kvar men nu har ni annat att tanka pa. Ni joggar i 30 minuter genom omradet dar ni bor. Det rakar bara vara sa att i omradet dar du bor finns det en Dunkin Donut. I ca 20 minuter utav dina 30 sa kanner du doften av nygraddade munkar! Men kom igen liksom! Det har ar inte rattvist.
Vet ni hur svart det ar att vara nyttig och jogga nar man kanner den doften? Jag ska tala om for er att det ar skit svart! Men jag har varje gang tankt peppande tankar till mig sjalv sa som: ignorera det, du ar starkare an sa. Kom igen, spring forbiiiii! Det har lyckats hittills :D
Ganska nojd over mig sjalv. :)


Nasta vecka ar det Thanksgiving och jag har super roliga och fantastiska planer!!
Men dom far ni veta pa mandag. Vill inte att det ska bli sa mycket text sa att ni inte orkar lasa.
WOW vilken cliffhanger :p

Kram kram kram

torsdag 19 november 2009

Bilderna fran senaste besoket i Chicago


sittandes pa taget pavag in till The Windy City



Michigan Avenue



Michigan Avenue



Min jenkighet fullandas med en Starbucks kaffe i handen



I USA sa finns det en miljadar som heter Donald Trump. Vet inte om ni har hort talas som honom. Han ar ju bara kand for att vara en av dom rikaste manniskorna pa den har planeten Det dar ar i alla fall en av hans nyaste skapelser. The Trump Tower. Den ar helt nybyggd. Om man tittar riktigt noga sa ser man lyftkranen hogst upp pa taket.
An en gang fisk-kanslan. Ser ni hur dom andra byggnaderna speglas sig i Trump tower?



Den har bilden har jag med bara for att jag tycker denblev ganska cool.



Sadarja. Sa sag det ut andra gangen jag var downtown. :D
Puss och kram pa er.

tisdag 17 november 2009

Chicago, the windy city

Hej Hej. Ni ar underbara.

Av nagon anledning gar det inte att lagga upp bilder just nu. Jag provar att gora det nagon annan gang.


Jag skrev i mitt forra inlagg att ja tankte aka tillbaka in till Chicago redan nasta dag, pa fredagen. Men nu var det sa att nar jag vaknade pa fredagen var jag trott och kande mig allmant ur form, sa ag stannade hemma. Jag akte in i mandags, igar alltsa istallet.


Forst och framst vill jag bara saga att det vackra solskensvadret nu ar borta. Nar jag var i downtown Sa sager man nar man pratar om det centrala Chicago har jag lart mig var det mulet och blasigt. Inget regn som tur var som det var idag.

Det borjar med att jag maste ga upp tidigt for att borja dagen tidigt, eftersom att bussarna gar lite daligt sa maste jag ju ocksa avsluta dagen ganska tidigt.
Ja som sagt var, gar upp tidigt. 06.45. Nar jag berattade for pappa om min ack sa tidiga morgon skrattade han hogt och ljudligt
At frukost borstade tanderna och snygga till mig, redo for nya aventyr.

Kvallen innan sa har jag kollat runt lite pa internet och hittat nagra affarer som jag ville kolla in. Forever 21 och Urban Outfitter. Sa jag gar direkt till en gata dar jag vet att dom ligger och gar sedan vidare till Michigan Avenue.
Min plan for dagen var att ga pa The magnificent Mile och aka in till Bucktown Som jag skrev i forra inlagget
Enligt min egen asikt sa ar jag inte en tidsoptimist. Tidsoptimist=en person som tror att den har all tid i varlden och planerar efter foljande. Vilket oftast resulterar i forseningar och att dom inte hinner med det dom planerat att gora. Men jag hann inte med att aka in till Bucktown. Jag hann knappt med att se Magnificen Mile. Det var namligen en liten, liten sak jag glomde att ha i tankarna nar jag planerade min lilla tripp. Och det var att Chicago ar GIGANTISKT. Det ar otroligt latt att glomma bort en sadan detalj nar man aldrig varit i en sa stor forut.

Men i alla fall. Langst Michigan Avenue gar jag nu. Trippandes fram i mina egna tankar och funderingar. Insuper hela Chicago med minna sinnen och kanner att det ar nagonting som fattas.... Kaffe! jag lyckas fort som attans lokalisera en Starbucks och satter kursen.
10 minuter senare
Sadarja trippandes fram i mina egna tankar insupandes Chicago med en Starbuck kaffe i handen. WOW jag ar sa jakla jenkig. Ingen i Chicago kunde tro att jag var skndinavisk nar jag sag sa jenkig ut.
Jag gar och kollar, funderar och kollar lite till. Jag gar forbi valdigt manga lackra affarer och sakta men sakert kanner jag det lilla begaret att fa spendera sanslost mycket pengar komma krypandes. Jag kopte ingenting pa dom tva affarerna jag namnde tidigare for att dagen hade ju just borjat och fast an jag hittade mycket coolt i bara dom tva affarerna sa ville jag inte spendera pengar riktigt annu. Dom var ju anda pa tillbakavagen om jag skulle angra mig
Da ser jag en skylt. Water Tower Place vatten torn platsen? tankte jag och gick in.
Det visade sig vara en galleria. Och vad har jag sagt nu om allt i USA och framfor allt Chicago? Ja juste att det ar stort. Och den har gallerian var inget undantag.
Den var sju, jag upprepar, sju, vaningar hog och fullkommligen proppfull med coola affarer!
Det ar nu inte langre ett begar, det ar ett faktum att jag maset shoppa! sa shoppa gjorde jag. Jag borjade med att bara kolla runt i dom affarer med coola och snygga klader men som kanske anda var lite for dyrt for att jag ska kanna att det ar vart det.

Det ar sa spannande och intressant att vara en av dom enda manniskorna som gar in i en butik. Alla andra var val pa jobbet och jag var den enda skollosa/arbetslosa besokande/boende som hade tid over att ga i affarerna den tiden pa dagen. Forsta affaren som var en Macy's stod det en kvinna och fullkommligen vaktade dorren. I handerna holl hon en kanna med vatten och bubblor.
Hon HEJ! Vill du lukta pa varat bubbelbad?
Jag Som fortfarande inte riktgt kommit over det faktum att hon stod sa nara ingangen Eeeh, Okej
luktar lite. och tanker just ga darifran.
Hon Vill du kanna pa det?
Jag Eeeh, Nej tack. Jag klarar mig. Hejda
Ja och sen i en annan affar var jag den enda kunden som gick omkring dar medans det var ca 6 anstallda. Jag tror nog att allihoppa under tiden jag var darinne fragade hur jag madde och om dom kunde hjalpa mig med nagot och att det BARA var att ropa pa dom om jag behovde nat. Det var en kille, han sa sakert det till mig typ tre ganger. Trevliga manniskor, men snalla, lite utrymme tack.

Men sen sa sag jag en till Forever 21 affar och dar inne spenderade jag lite pengar. Och sen sa kopte jag en as cool ring i form av en uggla i en annan affar. sammanlagt sa kopte jag 6 stycken foremal och det blev inte sa varst dyrt. Det galler att vara smart.
Men jag skulle kunnat spenderat oerhort mycket mer. Varenda accesoar jag sag var helt underbar, varenda plagg jag provade var jatte snyggt och satt som en smack! Jag ar faktiskt ganska stolt over mig sjalv att jag inte ruinerade mig pa kuppen. Det har aldrig hant mig forut att jag sett sa mycket snygga grejer pa en och samma shoppingrunda.

Living in a material world
And I am a material girl
You know that we are living in a material world
AND I AM A MATERIAL GIRL!!


Oj jag forstar inte. Av nagon konstig anledning rammla jag in Madonnas Material Girl. Ja det var val nat som fick mig att tanka pa det. Kan bara for guds skull inte lista ut vad.


Sen sa hade hela dagen gatt och jag var tvungen att aka hem. Fortfarande inte klar med Michigan Avenue men anda ratt sa nojd med vad dagen hade att erbjuda.
Lika trott som en fisk som simmat motsroms storre delen av livet gick jag och la mig pa soffan med en kopp te och borjade titta pa Will & Grace Som ar fruktansvart roligt.


Jaha ni. Det far nog racka for den har gangen. Jag hoppas ni alla mar bra. Jag tanker mycket pa er.
Kramar