onsdag 5 december 2012

Tenta resultat och kyla

Hej igen!

Jag vill först och främst tacka för era fina kommentarer! Det glädjer mig att ni tycker om att läsa min blogg, och framförallt, att jag ibland, kanske lyckas med att få er att le lite för er själva.
Tack.

 Nu, mina tentaresultat. Jag klarade organisationsläran! woho, precis som jag sa förut. Det var ju tur det, annars kunde det ha blivit lite pinsamt. 65 av 70 möjliga poäng :D. Jag fick till och med ett  "Bra!" skrivet på tentan från min föreläsare/lektor, som är kursansvarig. Det är man ju nöjd med!

Men den andra tentan då.. ja, det blev som jag trodde, det gick inget vidare där inte. Så där behöver jag göra en omtenta. Men, men! jag måste säga att det inte var någon lätt tenta, bara 40% klarar första tentan. Jag har bar träffat fyra personer som har klarat den. Det är bara att ta nya, friska tag!


Jag hade ett miniseminarium igår igen i mikroteori. Det gick väl bra, det är så svårt att säga hur seminariumledarna tänker. Plus, nu hade vi dessutom en annan ledare som vi inte haft ännu, så nu vet man ju ännu mindre hur det gick. Men det gick säkert bra.


Nu till lite roligare grejer som inte har med plugg att göra.

Förra lördagen var min älskade bubbseflummse mums bubb (Johan) här. Han flög upp och hade ett möte med sin eventuella nya chef, tillsammans med sin nuvarande chef och några kollegor. Allt hade gått bra där. Han är så duktig.
När det väl sen blev helg så hoppade Johan och jag på en buss och åkte ner till Skellefteå där hans syskon hade ordnat med ett  Sagan om ringen-maraton!! Vi var i en lokal som Alle storebror hade fixat genom jobbet. Där finns en ganska stor projektorskärm med projektor och ljudanläggning. Emelie största lillasyster hade ordnat med förberedelser tillsammans med Alle och några vänner.

Vi är där tidigt på morgonen, klär ut oss till alver, hober och ringvålnader. Nu har också Johans mamma, hennes man Tomas och Hannes lillebror med två av hans vänner kommit dit.  Nu inväntar vi bara Nadja mellan lillasyster som fyllde 20 år förra veckan som vi skulle sjunga för. Nadja kommer, vi sjunger och sen är det dags för filmen!

Det kom lite fler människor och den första filmen startade klockan 09.00. Sen satt vi där och tittade på film, hela dagen. Vi hade en 45 minuters lång lunch och sedan en 45 minuters lång middag. Filmerna var klara vi 22.00.
Under tiden kom det fler och fler människor och på kvällen var det nästan helt fullt och vi var säkert 20-25 personer som satt där i mörkret på stolar, uppblåstbara fåtöljer, solstolar och liknande, och tittade på sagan om ringen. "they´re taking the hobbits to Isengard!"  Det kan väl inte bara vara jag i hela världen som tycker att just Legolas, är en väldigt snygg karaktär. Orlando Bloom, han klär som alv och pirat. Men mest som alv.
Det var väldigt roligt och nu känner jag mig absolut redo att se filmen Hobbit som kommer på bio snart.



Planen är att jag ska flyga ner till Stockholm imorgon på eftermiddagen, för på fredag ska jag och pappa titta på Ledin. Men nu med allt snöoväder så vet man ju inte om det blir något flyg. Jo det blir det säkert men det kan ju hända att det blir försenat.



Det är kallt här i Luleå nu. "Hur kallt?" undrar ni då. "Jo såhär kallt:" svarar jag då.
Jag var ute och gick. Påväg till Campus. Jag har tagit på mig mycket med kläder men jag känner ändå hur kinder, näsa och lår håller på att förvandlas till frusna isklumpar.
Jag drar upp halsduken över näsan, för att skydda näsan och kinderna. Låren kan jag inte göra så mycket åt. Så jag intalar mig att: Jag är Rambos bortglömda klon i tjejformat, och lite kyla kan icke skada mig!! Sedan gör jag diskret några grodhopp mitt på vägen, för att få lite liv i blodcirkulationen.
Med halsduken uppdragen över näsan, grodhoppandes iväg mot campus, andas jag ut vit andedräkt. Den vita andedräkten stiger mot skyn och jag går rakt in i den. Andedräkten sätter sig på mina ögonfransar som små droppar. Jag blinkar. Högra ögats övre och undre fransrader fryser ihop!

 kallt är det i Luleå.


Och inte ett enda norrsken har jag fått se ännu. Seriöst  vad är grejen med att vara ihop med en norrlänning, flytta till sveriges, nej, världens kallaste stad, och sen ändå inte få se ett norrsken!?
Nåväl, som den förstående, tålmodiga, lugna inte alls hysteriska kvinna jag är, så finner jag mig i min lott. Norrskenet kommer väl när det kommer. jag kan vänta...



Nu i fredags hade jag och mina klasskamrater här uppe ett första advents-mys! Vi var hemma hos Fia, bakade pepparkakor, lussebullar, åt gröt och drack glögg. Sen tittade vi på A christmas carrol med Jim Carrey. Fantastiskt mysig första advent!


Kram på er nu alla mina nära och kära! vi Syns runt jul!