tisdag 6 november 2012

Nya kurser.

Hej!

Nu har jag skrivit mina tentor och igår började dom två nya kurserna som jag ska läsa nu fram tills januari. Sen är det tenta igen. Men det behöver jag inte stressa över riktigt än. Först är det ju julstressen och sen åh-nej-vad-ska-jag-ha-för-klänning-på-nyår-det-här-året-då-stressen. 

Hur gick det egentligen på mina tentor nu då? Jo det ska jag berätta för er. Den första tentan som jag hade förra måndagen i Organisationslära gick asbra!

Fasen alltså. Jag bara kommer in i tentasalen som för övrigt är ett gigantiskt rum i en källare, utan fönster, med säkert flera hundra bänkar uppradade på led och är cool som en filbunke. Får provet, läser igenom provet, inser att jag kan varenda fråga och svar utantill och i mitt huvud skriker jag i ren glädje ut Yippie kay yay ******!! Bruce willis style! Jag skriver mina svar, tar god tid på mig. Suddar, gör om, fixar bokstäverna så att dom är på en rak linje. Efter det lämnar jag in testet, går hem, dricker en kopp te och i min lägenhet så skriker jag faktiskt ut Yippie kay yay ******!! Inte i huvudet den här gången.
Ja så det kändes ganska skönt.


I torsdags sen så hade jag tenta i extern redovisning och det gick mindre bra.

Det skulle nog absolut ha kunnat gått sämre, men samtidigt mycket, mycket bättre. suck... Nåväl Hej omtenta! Ingen fara, bara det att omtentan är den 20 december och jag hade tänkt mig att vara hemma i december där. Så jag tror nog att det får bli att jag pendlar jetsetter.

Men! Svaret på tentorna kommer inte förens om typ tre veckor. Jag lovar att berätta då, det första jag gör, hur det egentligen gick. Boj vad pinsamt det skulle vara nu om det inte gick bra på Organisationsläran och jag har skrivit att det kändes jättebra. Hmm, jag kanske borde ta bort det stycket ovan.... Näe! Bära eller brista!



Dom nya kurserna som jag har börjat nu är Nationalekonomi Mikroekeonomi och Marknadsföring. Det är väldigt mycket grupparbeten i båda kurserna och jag håller hejvilt på med att välja grupper hit och dit, skriva in mitt namn och söka rätt på gruppmedlemmar som jag aldrig träffat förut. Men det blir nog bra det där.
Marknadsföringen verkar jätte kul. Det är en typisk såndär som jag vet att jag klarar av. Som organisationsläran. Mikroekonomin däremot.... suck igen.
Helt ärligt så verkar mikroek. mycket lättare än extern redovisning, men samtidigt. Det är såna sjuka tabeller och så mycket analysernade...

Nu kommer jag att referera till filmen A Beautiful Mind med Russell Crowe. Har ni inte sett den filmen så gör det, den är väldigt bra
Nåväl. Vart var jag? jo!
När jag nu ska börja läsa den här kursen Mikroek. så kan jag inte sluta tänka på ovan nämnda film. Jag kan så se mig själv förvandlas till någon form av galen matematiker.
Hur jag sitter här hemma i den lilla lägenheten och börjar teckna tabeller, grafer och formler på vartenda fönster jag har vilket i och för sig inte är så många.
Börjar samla på tidningsutklipp, drar trådar och har konsperationsteorier och allt möjligt tjafs.
Men framför allt så kan jag se mig själv gå runt i en lång rock och jaga duvor för att jag är övertygad om att det finns något matematiskt mönster i deras sätt att picka runt. Perfekt.

Om ni börjar se tecken på det här så oroa er inte. Det betyder säkert bara att jag i framtiden kommer att vinna ett Nobelpris. och att jag antagligen är schizofren. Ingenting att oroa sig för! :p



För att prata om något helt annat så tränade jag igår. För första gången på typ tre veckor. Det känns i benen idag!
Jag gick på ett BodyPump pass skivstång.  Jag har gått på det förut och vet vilka vikter jag klarar av. Så jag tog dom vikterna igen. Katastrof! Jag orkade ju för fasen ingenting! Jag bara fortsatte att plocka av och plocka av och plocka av vikter. Tillslut så stod jag där med värsta mesvikterna och orkade knappt göra ett enda repp. Men det här är ju löjligt! Ja, jag blev vääääääldigt besviken. Jag måste ha varit väldigt ur form, eller haft en extremt dålig träningsdag. För dom vikterna jag körde med på slutet, det är såna vikter som tjejer som går till gymmet, men ändå aldrig svettats en droppe i hela sitt liv och är rädd för att bryta naglarna kör på! Pinsamt... Jag blev tillslut så förbannad på mig själv och mina muskler som uppenbarligen har tagit långledigt eller liknande att när jag inte orkade alls sista gången när man liksom fastnar mitt i ett benböj och inser "fasen det är för tungt, jag kommer inte upp härifrån" Så liksom skrek jag till i en blandning av svordom och grymtning för att ge extra kraft att ta mig upp jag kan ju inte sitta i ett benböj resten av mitt liv. Då frågar instruktören sen när låten är slut om jag är okej. Om jag typ har skadat mig eller liknande för att jag lät. Ganska pinsamt det också. Där står jag, flåsar, svettas och ben som skakar okontrollerat med seriöst Sveriges, nä, kanske världens, minsta vikt framför fötterna. "Jo jag är okej...." svarar jag så artigt då.


Nä men nu måste jag klä på mig och be till figuren där uppe att mina böcker ska komma med posten snart svårt att plugga utan böcker. 

Älskar er alla.

Klart slut.