torsdag 12 november 2009

Chicago!

Woho!! Nu har jag varit downtown Chicago! Det var sa sjuk jakla haftigt. Man kanner sig som en liten, liten, liiiiteeen manniska bland stora, stora, STORAAA byggnader.


Men nu gar jag handelserna i forvag igen. Vi tar det fran borjan.
Jeff skjutsade in mig till downtown for han skulle anda till sitt kontor i Cicero. Vi at lunch tillsammans pa ett orginellt stalle jag at crabcakes, smakade bra precis brevid dar dom spelar in Oprahs talkshow.
Sen slappte han av mig vid Millenium Park. Wow vad spannande! Jag far nu utforska staden helt sjalv! jag ar den tuffaste tjejen i hela varlden! Forsta steg; att ta over Chicago. Nasta steg; varlden!
Okej, mina tankar gick val inte direkt sadar. Men jag kande mig bra tuff :)

Jag tittade runt lite i millenium Park. Mycket, mycket haftigt.


Millenium Park



En reflektion!!...


..det speglar sa fint...


...maste fota...


....maste fota!


Varfor maste man bara fota nar det speglar sig?


Jag tror det ar for att man sa latt (som Hevin sa) "Far en vision".

Nar jag gick omkring sa flot mina tankar till hur det ar att vara under vatten. Ni vet nar man dyker ganska djupt ner och sen tittar upp mot ytan. Lite sa kandes det att ga runt downtown. Jag vet inte var det var men det var val det att byggnaderna var sa gigantiska och dom flesa av dom liksom glanste i vagor av solskenet. Darav kanslan att befinna sig under vatten :p

Forstar ni kanske nu lite battre vad jag menar med "under vatten". Man kanner sig som en liten fisk helt enkelt.

Sen nar jag vandrat runt dar en liten stund sa gick jag in till konst museet som ligger precis brevid.
Det ar nagonting med konst alltsa! Jag blir verkligen glad i hela kroppen. Det behover kanske inte ens vara bra konst, bara annorlunda eller originellt. Jag tror att det ar bara tanken pa att fa skapa.
Jag sag hur manga fantastiska konstnarer som helst. Det ar sa underbart att se dom tavlor och konstnarer som man har studerat i skolan. Allt blir sa mycket verkligare. Jag sag bla: Alberto Giacometti, Paul Cezanne, Pierre-Auguste Renoir, Camille Pissarro, Claud Monet, Salvador Dali, Pablo Picasso.
Ganska manga namn fran impressionisterna. Men vad ska jag saga? Dom hade en stor avdelning med bara dom och sen sa ar jag valdigt svag for impressionismens stil. Det ar vackert.
Det har var nog forsta gangen i mitt liv som jag sag en Picasso ocksa. Lite spannande.
Haha, jag kanner mig ganska konst-kunnig. Inte for att jag pastar mig vara battre an nagon annan an att jag kan lara folk nagonting. Men det ar sa roligt att man kommer in i ett rum och tanker: Ah! Det dar ser ut som en Monet.
och sen ar det det. :D.
Det hande samma sak med Picassos malning. Jag visste inte ens att det fanns Picassos i byggnaden. Jag gick forbi en ganska ful malning.
Hum, det dar var inte direkt snyggt. Undrar vem det ar? Av nagon anledning paminner den valdigt mycket om Picasso.
Gar narmare
Jaha! Det ar en Picasso! Det forklarar saken.

Sen sag jag den har malningen ocksa.

Alla ni som nagon gang har sett Desperate Housewifes kanner igen den har :p.


Sen nar jag var klar pa museet sa var jag tvungen att forsoka hitta till Union Station. Jag vet att den ligger ganska nara Sears Tower Chicagos hogsta byggnad. Har varit den hogsta i varlden. Den ar inte det langre men fortfaranade ganska hog. Vilket gjorde saker och ting lite lattare. For att orientera mig sa slangde jag helt enkelt upp huvet och tittade mot skyn. Dar jag sag Sears tower, dit skulle jag.

Amen, Sears Tower ar val inte saaa hogt?!



Hehe, okej da! Det ar totalt gigantiskt.


Sen var det bara pa taget och bussen hem! For bussarna gar inte sa jatte bra har ute i Aurora. Tagen gar bra, men inte bussarna. Det har var forsta gangen som jag tag taget och bussen har i USA. Men som den sanna Europeiska tjej jag ar var det ju inga problem. Det var bara lite krangligt nar jag skulle ta bussen att veta vilken hallplats jag skulle ga av pa. Det var morkt och jag har inte varit pa alla stallen i Aurora. Sa dar sitter jag nu och stirrar ut i morkter, forsoker forgaves att inte se forvirrad ut och kanna igen mig. Tillslut gjorde jag det och drog i linan. Hhaha, ja, linan, dom hade en lina istallet for knapp. Vad segt av dom :p Och nu sitter jag har hemma.


Men jag ska faktiskt aka in till Chicago imorgon igen. Jag hann ju inte gora direkt mycket. Hann inte se sa mycket av sjalva staden. Imorgon ar mitt mal att ga pa Michigan ave ocksa kallat Magnificent Mile och om jag hinne aka in till ett omrade i Chicago som heter Bucktown. Det omradet ska tydligen vara lite Hippt, med artister och ungdomar.

Ja ni, vi far se hur det gar. Skriver kanske med om det lilla avnetyret nar jag val har upplevt det. Salnage far ni noja er med det har inlagget.
Maste bara saga att det ar jatte kul att lasa era kommentarer. Tack sa mycket for det!

Kramar fran Chicago baben