fredag 1 januari 2010

To Sweden! And hopefully back again.

Gott nytt ar!

Jaha, nytt ar nu igen. 2010. Det ligger fint pa tungan att saga det. Kanner att det kommer bli ett bra ar :).


Nyar firades har hemma i Aurora med Jeff och Sallie. Bara vi tre. Det var jatte mysigt. Vi spelade ett bradspel som var ganska likt fia med knuff. Jag var oslagbar! Moahhaha Krossade dem totalt och vann 4 utav 6 ganger. :D.



For er som undrar sa gick min lilla shoppingrunda i Chicago alldeles utmarkt. :)



Jag ska snart borja packa. Det ar ju idag som jag borjar min langa resa hem till Sverige igen. Jag ar valdigt nervos, infor manga saker. Visum, flygplatsen, flyga etc, etc. Men en sak i taget nu. Jag borjar med att vara nervos infor att flyga och alt vad det galler. Nar jag val ar hemma sa kan jag borja bli nervos over mitt visum och om jag ens far komma tillbaka hit. Det maste bli sa. Jag kommer ju ha alla mina saker kvar har och jag har ingen aning om hur dom ska komma hem om jag inte kommer tillbaka.... Men, men!
Jeff och Sallie akte for nagon timma sen till Wisconsin, dar dom ska vara pa ett spa over helgen. Sa jag ar ensam hemma. Jeff har fixat sa att en bil kommer och hamtar upp mig och skjutsar mig till O'Hare.
Jag fragade Jeff lite fint vad han menade med en bil? Typ en taxi eller? Nej, tydligen inte. En bil ar som en limmo fast inte lang som en limmo. Det ar samma foretag men det ar helt enkelt en bil. Jahaja dar ser man tankte jag Men det kanns ju ganska tryggt.
Bilen kommer och hamtar mig om ca 5 timmar och sen bar det av. Mot Sverige och vidare. eller ja, nej. Bara Sverige. :)


Jag ser verkligen fram emot att fa traffa er alla igen! Och sen ser jag fram emot att fa mitt visum accepterat och aka tillbaka igen. Men det ar en annan historia ;)
Det kommer bli jatte kul! Nu vill jag att ni ska halla tummarna for mig att det gar bra att ta sig hem.

Alskar er alla otroligt mycket! Vi syns i Sverige. :D

måndag 28 december 2009

Yoga och visum

Hej.

Julen har varit har nu. kommit och gatt, som den gor varje ar. :)

Vi var hela familjen i Aurora pa Juldagen. Dvs, Jeff, JD, Christiani, Max, Sallie, men inte Eloise som var med sin pappa. Dom ar sa snalla mot mig!! :D. Jag fick julklappar, fast an jag specifikt sa: Kop inte julklappar at mig! Men det gjorde dom. Pappa sa: men snalla! Tror du sjalv verkligen att Jeff inte skulle kopa nagot till dig bara for att du sa att han inte skulle gora det?! HAHA. Mamma sa: men sa ar det, sluta fa daligt samvete och bara tacka och njut i stallet. Ja okej da! Sa det gjorde jag. Det var absolut mysigt.

Igar sa foljde Christiani och jag med Sallie till hennes hot-yoga uppe i Glenwiev dar hon bor. Det var alltsa vanlig yoga i ett rum som ar narmare 40*C varmt. Jobbigt! Jag blir allid lika facinerad utav instruktorerna som haller i sanna saker. Hur tusan orkar och kan dom allt!?
Sahar gick mina tankegangar lit under passet:
Instruktor: Sadarja, nu till Warrior-position.
Jag: Okej, det har ar val inte for jobbigt..
Instruktor: Boj ner, vand upp och hall.
Jag: jobbigt, jobbigt, tungt, TUNGT!..
Instruktor: Och sa slar vi knut pa oss sjalva, saja, benet ska vara sahar.
Jag: HJALP! Jag gar av!
Instruktor: Nu gor vi den har positionen. Boj ner, strack ut... Och andas.
Jag: FLAAAAAS! woho, tur att hon sa att jag skulle andas, glomde totalt bort det under min totala koncentration.

Haha :D. Men det var faktiskt jatte skon traning och vi hade det jatte kul vi tjejer den dagen. Men idag sa har jag ju sjalvklart ont i hela kroppen. Traningsverk pa stallen jag inte ens visste att man kunde fa traningsverk pa.



Imorgon sa tanker jag aka in till Chicago igen. Jaaa jag tanker nog Shoppa lite granna bara. Jag vet vad ni tanker: Men herregud. Den dar lilla ungdommen till flicka borde allt ta hand om sina pengar battre! Sa oansvarligt och ytligt av henne att ga och shoppa hela tiden! *Fnys* Till mitt forsvar sa vill jag bara saga att jag mest skriver och pratar om att jag vill shoppa, jag gor det faktiskt ganska sallan. Men jag erkanner, jag tycker det ar skit kul :D! Madonna laten an en gang :D Jaja, sa imorgon ska jag shoppa. Om jag hittar nagot som ar vart att shoppas det vill saga. Jasg hade intressanta konversationer med bade jeff och pappa om det dar.
Jeffs.
Jag: woho, och sen sa vill jag aka in till Chicago!
Jeff: vad ska du gora dar?
Jag: shoppa!...
Jeff: Nej, du vill inte aka in till Chicago!
Jag: Va? klart att jag vill! Vad snackar du om?
Jeff: Nej det kommer att vara mycket folk och trangt och jobbigt bara. Varfor stannar du inte i kopcentrena runt om i Aurora? Om du gar upp jatte tidigt typ vid 4-5 sa ar det jatte mycket rea och d kan be min mamma kora dig. Hon gar anda upp sa tidigt.
Jag: Ar du tokig!? Visst att jag gillar shoppa, men jag ar fortfarande vid mina sinnens fulla bruk. Jag aker in till Chicago nagon dag framover i stallet.
Jeff:Hm...

Pappas
Jag: Och sen sa ska jag shoppa, shoppa, shoppa! Jippe jahola!
Pappa: Nej, nej, nej! Du ar inte sa materialistisk! Johanna, forsta det har: Det ar bara amnen i din hjarna som sager at dig att du vill shoppa! Okej?
Jag: Okej?...
Pappa: Vad sager din sjal?
Jag:.....
Pappa: na?
Jag:....
..... Shoppa!


Ja precis. Dar satt den. Men men, in till Chicago imrogon i alla fall. Om det ar jobbigt eller mycket folk sa tar jag bara taget hem igen. Simpelt.



Som ni alla sakert redan vet vid det har laget sa kommer jag hem igen den 2. Det ar forhoppningsvis bara for en kortare stund. Det ar sa att nu ar jag har i USA som gast, pa ett s.k Visa-Waver. Jeff och jag har fixat alla papper. Nu har vi verkligen alla papper som finns! Men dom viktiga manniksorna som bestammer det dar skickade tillbaka mina papper. Dom skrev inte riktigt varfor, dom skrev bara att vi skulle ringa till nagra andra viktiga manniskor som fixar med det dar. Sa det gjorde vi. Den tredje personen som vi pratade med var den enda som visste nagot. Det har var det hon sa: Det finns bara tva regler med Visa-waver! 1. Personen i fraga kan absolut inte under nagra omstandigheter stanna mer an 90 dagar! 2. Det gar inte att andra sitt visum status!
Jaha, dar ser man.... Sa jag maste helt enkelt aka hem for att fixa det dar hemma. Helt arligt, det ar snart ar 2010. Det har ar lojligt Jaja, pappa, mamma och alla andra ar jatte glada. Visst visst, forst var jag besviken, valdigt besviken. Men det gar liksom inte att gora nagot at det. Sa jag bestammde mig for att gora det basta utav situationen och nu ser jag verklign fram emot att fa aka hem en snabbis och traffa er alla igen! Men som jag redan sa forsiktigt och milt forsokte forklara for mina foraldrar: sa kommer jag att umgas med mina kompisar storre delen av tiden. Det betyder absolut inte att jag inte kommer att ha tid att traffa er alla om ni vill traffa mig. Det betyder bara att jag inte kommer att sitta och hanga runt hemma, utan gora saker med mina vanner.
Jag ska forsoka boka en tid pa den amerikanska ambassaden i usa antingen ikvall eller imorgon. Om det inte gar att gora genom internet sa far pappa boka den sa fort som mojligt. Jag har alla papper, jag har fixat allt nu. Det finns ingen som helst anledning till att inte acceptera mitt visum! punkt slut. Om dom gor det sa orkar jag inte ens forsoka langre, da ar det inte vart det.

Det jag inte ser fram emot ar att flyga hem. 18 timmar! Jamen kom igen! Ge upp. 7 timmar pa Strauss flygplats i Munchen. Vad ska jag gora da?! Mina vanner har verkligen inte hjalpt till alls i den fragan! Neheda, dom forsokte, dom ar snalla, men det lyckades bara inte. Tex:
Jag: Robert! 7 timmar pa strauss flygplats. Vad ska jag gora? Jag vet att du var typ 4 timmar pa en flygplats nar du flog hem fran Chicago. Vad gjorde du?
Robert: Jag la mig pa en bank och sov i lite mer an tva timmar.
jaha, tack for den. Jag kan inte sova sadar! Jag bara kan inte. Jag kan inte ens sova i bilar eller framfor TVn for guds skull. typiskt...
Jag: Hjalp mig Jojo, vad ska jag gora under den tiden?
Jojo: OH oh oh! jag vet! hallaaaaaa? Taxfree saklart!
Jatte bra tankt dar Jojo. Men vad ska jag gora dom andra 6 timmarna som ar kvar? Du ar for gullig.



Nej nu ar jag trott och ska ga och lagga mig. Hoppas att eran jul var jatte bra!
Vi syns hemma i Sverige igen om inte allt for lang tid. Kram!