fredag 6 mars 2009

Mörker foto+redigering

hej hej.
ja nu är ni säkert väldigt nyfikna på hur det gick för mig att fota mörker med blixt. jo jag ska berätta för er. Jag hade förberett allt så fint och just när jag skulle ta kort med blixten så fungerade det inte... hum efter att ha hållt på med att pula väldigt länge och läst manualer hit och dit så upptäckte jag tillslut, en liten batterilucka på sidan av blixten. aj aj, jag hade nu en batteri-situation!. jag letade i hela huset men hittade inga. det gick så långat att jag snodde batterier från fjärren, men då blev min pappa lite upprörd så jag hann inte fota något innan jag var tvungen att lämna tillbaka dom till fjärren.
men i morse köpte ett lager med batterier så det är bara att fösöka sig på det igen.

den här lektioenen har gått lite sisådär. jag har mest jobbat med att redigera bilder, vilket tog längre tid än jag trodde,så jag har inte hunnit skriva ut. men där emot så visade anders hur man kunde göra, vi gick igenom det lite lätt.

nu måste jag gå och diskutera lite med Karin och sen måste jag gå lite tidigare från den här lektionen, vi ska näämligen åka till romme idag.

jag uppdaterar er så fort det vhänder något.

tjong i medaljongen

torsdag 5 mars 2009

Andra överföringen




Hej.
på den här lektionen har jag gjort min andra överföring från kameran till datorn. den består utav bilder som jag har tagit i skolan, hemma hos mig och hos Hevin. :)
några bilder är riktigt riktigt bra och jag trivs verkligen med att jobba med min kamera och till och med att photoshopa :O. det trodde jag aldrig att jag skulle göra!
jag och Karin har också dskuterat lite mer om presentationen, själva albumet och hur det ska se ut. Den ska heta "min fantastiska vardag" eller något liknande och den ska inte vara som ett vanligt fotoalbum där man bara visar bilder och skriver en komentar brevid tex: vi på semester. nej, det ska vara lite djupare texter, som det kanske tar en stund att förstå ineerbörden om man ens någonsin förstår den typ och sen kanske lite dikter och så. aja det kommer nog bli skiiit bra!

nu ska jag bara ta reda på hur jag ligger i tidspalen, men jag är väldigt säker på att jag ligger precis i tid, och sen ska jag snart köpa ett album.
Karin och jag pratade också om att göra typ som en story-board. och något liknande ska jag nog göra. så att jag håller koll på grejerna.

Nu ikväll har jag lovat mig själv att jkag ska försöka ta kort på mörker med blixt. ja jag vet, låter lite galet, men jag tror det blir bra!
har bara inte gjort det än för att så fort mörkret faller blir jag så jäkla trött och typ bara vill sova. men icke sa nicke! ikväll ska jag dricka en stor kopp kaffe och sen ut och fota!
jag dokumenterar i morgon hur det gick med det;)

I morgon ska jag också lära mig hur man skriver ut lite bilder på den gigantiska utskrivningsmockapären. hoppas någon kan lära mig det, för jag vet incke hur man gör.

stay cool and stay down